| Párolt felső combfilé receptHúsételek Hozzávalók: 8 db csirke felső combfilé, 3 evőkanál vaj, friss kakukkfű, bazsalikom, lestyán, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 4 dl víz, 50 dkg burgonya, 1 csokor petrezselyem. Elkészítés: A felső comb filéket mossuk és tisztítsuk meg, de ne vágjuk le a bőrét. A friss fűszereket durván vágjuk össze, a combokat hintsük meg sóval és borssal, majd a fűszereket töltsük be a csirkecomb bőre alá. Ha nincs elég nagy lyuk, akkor egy pici éles késsel mélyítsük ki. Olvasszuk fel a vajat fazékban, tegyük rá a combokat. Pirítsuk meg mindkét oldalát, ezután öntsünk rá a vizet, fedjük le és tartalék lángon pároljuk 30 percet. Néha pillantsunk rá, amennyiben elfőtte a levét pótoljuk. Ezalatt megfőzhetjük a meghámozott és cikkre vágott burgonyát is, enyhén sós vízben. Vajon futtassunk meg apróra vágott petrezselyemzöldet és forgassuk össze a krumplival. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |