| Északi-tengeri halleves receptHalas ételek Hozzávalók: - 1 kg halfilé és kagyló - 1,5 liter csirke alaplé - 1,8 dl fehérbor - 3 ek zsíros tejszín - 3 (hámozott) paradicsom - 3 ek apróra vágott petrezselyem - 3 ek citromlé - 6 mogyoróhagyma - 3 tojás sárgája Elkészítés: A halat kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. Felforraljuk az alaplét a fehérborral és a mogyoróhagymával. Hozzáadjuk a halakat--> fedő nélkül lassú tűzön főzzük max. 10 percig. Ha a hal megfőtt, keverjük a tejszínt simára a tojássárgájával és adjuk a tűzről lehúzott leveshez. Tegyük bele az apróra felkockázott paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet. Tanácsok: Krutonnal tálaljuk. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |