| Párolt tőkehal spenótágyon receptHalas ételek Hozzávalók: - diónyi gyömbér - 2 piros chili - 300 g spenót - 600 g tőkehalfilé - 1 nagy darab citromhéj - 2 gerezd fokhagyma - 4 ek. szójaszósz - 3 ek. olaj - 1 ek. barna cukor - 4 ek. citromlé - só - bors Elkészítés: Citromhéjat felcsíkozzuk, gyömbér és a fokhagyma felét felszeleteljük, másik felét áttörjük, cilit magtalanul felcsíkozzuk. Sójaszószt 4 ek. vízzel, 2 ek. olajjal, a cukorral, a citrom levével, sóval és borssal elkeverjük. Beleadjuk az áttört fokhagymát és gyömbért. Spenótot megmossuk. Fél liter vizet, citromhéj csíkokkal egy wokban felforraljuk, majd beedobjuk a gyömbér- és fokhagymaszeleteket. Párolóbetét kikenünk 1 ek. olajjal és kibéleljük spenótlevelekkel. A halfilé szeleteket 2-3 részre vágjuk, elterítjük a spenóton, 3 ek. citromlével megcsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a chilicsíkokat, 5 percig pároljuk. A wokban készített mártással leöntve tálaljuk. Tanácsok: 4 főre szól a recept. Kalóriatartalom: 190 kcal Szénhidráttartalom: 5 gramm Zsírtartalom: 6 gramm A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |