| Indiai párolt sertésragu receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 1 kg sovány sertéshús 2 gerezd fokhagyma 5 szem egész bors őrölt kömény 1 mokkáskanál kurkumapor 20 dkg vöröshagyma őrölt koriandermag 6 evőkanál 5%-os borecet 2 evőkanál olaj őrölt gyömbér 2 friss chilipaprika 3 dl erőleves só őrölt bors. Elkészítés: Jól összekeverjük a köményt,a gyömbért,az őrölt borsot,a kurkumát,az őrölt koriandert,a borecetet,a zúzott chilit és a pépesített fokhagymát.A húst megmossuk,felkockázzuk és bedörzsöljük a fűszerkeverékkel.Letakarjuk,majd hűtőbe tesszük,és 12 órán át érleljük.A bográcsban(lábasban) felhevítjük az olajat,megpirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát,majd a páclevével együtt beletesszük a fűszeres húskockákat.Ráöntjük az erőlevest,ha szükséges a sóval és borssal utóízesítünk,majd felforraljuk.Lefedjük,és gyenge tűznél puhára pároljuk egy óra alatt. Párolt rizzsel és salátával tálaljuk. Tanácsok: Mindenkinek ajánlom,aki szereti a pikáns ízeket. Én chili helyett őrölt erős piros paprikát raktam bele,de így is nagyon finom lett. Elkészítési idő: 140 perc A receptet beküldte: peternicsne Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |