| Sörben párolt csülök receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertéscsülök, 5 dl világos sör, 1 szép fej fokhagyma, 5 dkg sertészsír, só, bors, fűszerek ízlés szerint (csak bátran bármit!), köretnek burgonya. Elkészítés: A megtisztított csülköt két ujjnyi csíkokra vágjuk és jó alaposan befűszerezzük (ne sajnáljuk a borsot!). Kizsírozott hőálló tálba tesszük, egyenletesen elosztjuk a hosszában 2-3 felé vágott fokhagymagerezdeket a csülökcsíkok között. A sört óvatosan aláöntjük a csülöknek hogy a fűszert nehogy lemossa. Annyi sört teszünk alá hogy nehogy kifusson a tűzhelyben. Lefedjük és kb. 200 fokon 2 órán keresztül puhítjuk. Közben a burgonyát kb. 2*2 centis kockákra vágjuk és delikátos vízben megfőzzük, majd alaposan leszűrjük. Amikor a csülök megpuhul leöntjük alóla a levét és fedő nélkül visszatesszük pirulni. Közben a burgonyakockákat serpenyőbe vagy wokba tesszük és a csülök pároló levének folyamatos rálocsolgatása közben aránylag erős lángon pirítjuk. Az sem baj ha egy kicsit lesül, de meg nem éghet. Ha ügyesek vagyunk egyszerre van kész a csülök és a burgonya is, és mindkettő aranybarna színben pompázik. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |