| Párolt lilakáposzta receptKöretek Hozzávalók: 1 fej lila káposzta 1 kis fej hagyma 2-3 alma 3 evőkanálolaj só köménymag 1 evőkanál ecet,ha épp nincs citromlé is jó cukor Elkészítés: A hagmát apróra vágva olajbanmegfonnyasztjuk,hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt,besózottmajd kicsavart káposztát,meglocsoljuk ecettel,én vastag cikkekre vágom bele az almát héjastól, ízlés szerint köménymag, cukor , s fedő alatt puhára pároljuk.Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Tanácsok: Tv-ben hallottam,hogy kevés vörösborban érdemes párolni, de még nem próbáltam,sőt ha kész kis pezsgőt is érdemes bele tenni, hát nem tudom.Majd kipróbálom, mert rossz nem lehet. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: 5bastya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |