| Paradicsomos káposzta receptFőzelékek Hozzávalók: 1000 g fejeskáposzta, 1500 ml paradicsom ivólé, 1 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 2-3 db paradicsom, 40 g zsír, őrölt bors, őrölt kömény, só, ételízesítő, pirospaprika, kis doboz paradicsompüré, liszt, cukor Elkészítés: A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kiszedjük, és csíkokra szeleteljük. Lábosba tesszük és felengedjük 1000 ml paradicsomlével. Ízesitjük kristálycukoral, ételízesítővel, őrölt borssal és őrölt köménnyel, sóval, hazáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a paradicsomokat, és lefedve puhára főzzük. Elkészítjük a magyaros rántást (vöröshagyma, zsír, liszt, leheletnyi pirospaprika) belekevejük a paradicsompürét, majd felöntjük a paradicsomlével és jól elkeverve belekeverjük a főzelékbe, jól össze forraljuk. Édeskés-savanykás ízű legyen, figyeljünk arra, nehogy valamelyik íz erősen érezhető legyen. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |