| Káposztás malachús receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 60 dkg bőrös malaccomb vagy -csülök 1 fej vöröshagyma 3 evőkanál olaj 1 babérlevél 1 szál rozmaring 10 dkg füstölt hús 1 csokor kapor 60 dkg fejes káposzta 2 dl tejföl 1 evőkanál liszt Elkészítés: A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a malachúst, sózzuk, és beledobjuk a babérlevelet, a rozmaringot. Kevés vizet adunk hozzá, fedő alatt 3 percig puhítjuk, ha szükséges, pótoljuk a vizet. Fedő alatt kb. 50-60 percig főzzük. A füstölt húst megmossuk, kockákra vágjuk. Amikor félig puha a hús, beletesszük a füstölt húst is, és tovább puhítjuk. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk. A káposztát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és akkor adjuk a húshoz, amikor már majdnem teljesen megpuhult. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Beleszórjuk a kaprot, és puhára főzzük a húst. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a húshoz adjuk, és besűrítjük az ételt. Kiforraljuk (kb. 10 perc), és tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |