| Tojással töltött káposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személy részére 40 dkg savanyúkáposzta-levél 6 tojás 10 dkg búzakorpa 2 dl kefír 1 evőkanál margarin light (én kókuszzsírt használ) 1 kávéskanál ételízesítő 1 késhegynyi őrölt köménymag só őrölt bors Elkészítés: 1. A káposztaleveleket kevés, az ételizesítővel (vagy egy erőleves kockával) felforralt vízben félpuhára pároljuk. Négy tojást keményre főzünk, folyó hideg vízben jól lehűtjük, majd megpucoljuk. 2. A kemény tojásokat lereszeljük, elkeverjük a búzakorpával, a nyers tojásokkal és az őrölt köménymaggal,sóval, borssal fűszerezzük. 3. A jól elkevert masszát a káposztalevelekbe töltjük, majd felgöngyöljük. Margarinnal kikent tűzálló tálba fektetjük a tekercseket, és a kefirrel meglocsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Melegen tálaljuk Tanácsok: Búzakorpa helyett lehet kukoricadarát használni A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |