| Káposztagombóc receptZöldséges ételek Hozzávalók: 40 dkg káposzta 1-2 burgonya 1 sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 1 fej hagyma 2 tojás 1-2 szelet kenyér 1 kanál liszt 2 kanál zsiradék só és bors Elkészítés: Megfőzzük a káposztát, a vizet jól lecsurgatjuk róla és húsdarálón megdaráljuk 2 szelet-, vízbe áztatott és jól kinyomott kenyérrel, 1-2 főtt burgonyával és egy előzőleg olajban kipirított hagymával együtt. Hozzákeverjük a tojásokat, sót, borsot és vagdalt zöldséget teszünk bele. Gombócokat formálunk, kissé lelapítjuk, lisztben megforgatjuk és forró zsírban kisütjük. Tanácsok: Tálalhatjuk ízlés szerinti mártással első fogásként, vagy sült mellé köretként. A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |