| Libás töltött káposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 12 levél savanyú káposzta 1,20 kg savanyú apró káposzta 0,5 kg libamell hús 10 dkg bőrös libaháj (lehet a libamellről levett) 1 db füstölt libamell 1 db füstölt libacomb 2 evőkanál libazsír 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db tojás 10 dkg rizs 1 dl tejföl 1 dl tejszín 1 evőkanál liszt só, frissen őrölt bors, őrölt kömény, kevés pirospaprika, reszelt gyömbér, reszelt szerecsendió, babérlevél, lehetőleg friss, zöld kakukkfű Elkészítés: A káposztákat langyos vízben átöblítjük (ha nem túl savanyú, akkor nem szükséges). A rizst sós vízben félkeményre megfőzzük és kihűtjük. A libamell húsát, a bőrös hájat és a füstölt mell felét nagyon apró kockára, éles késsel felvágjuk. Egy fél fej hagymát finomra vágva, kevés zsírban lepirítunk. A fentieket egy tálban tojással és ízlés szerint sóval, borssal, piros paprikával, zúzott fokhagymával, gyömbérrel, szerecsendióval összekeverjük. Ezt a káposztalevelekbe arányosan betöltjük. Egy lábosban, libazsíron megpirítjuk a megmaradt, vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Hozzátesszük az összezúzott fokhagymát, babérlevelet, őrölt köményt, kevés pirospaprikát. 2 dl vízzel felengedjük. Pár szál zöld kakukkfüvet teszünk hozzá és felforraljuk. A káposzta felét belerakjuk a lábosba, rátesszük a füstölt combot, és a megmaradt füstölt mellet. Erre helyezzük a töltelékeket és a megmaradt apró káposztával befedjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt készre főzzük. Mikor elkészült, kiszedjük a töltelékeket, a főtt libacombot, és ráöntjük az 1dl tejszínt, illetve az 1 kanál liszttel elkevert tejfölt. Összeforraljuk, utána ízesítjük. Csak most sózzuk, mert a füstölt húsok lehetnek intenzívebben sósak. Tanácsok: A főtt combról leszedjük a húst, és ezt a káposztába keverjük. A füstölt mellet szép szeletekre vágjuk. A tányér aljába ebből a húsos káposztából teszünk, majd ráhelyezzük a töltelékeket, és ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |