Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános-narancsos oldalas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,2 kg sertésoldalas
1 fej vöröshagyma
1 padlizsán
2 narancs
olaj

őrölt bors

A páchoz
6 narancs leve
1 narancs reszelt héja
1,5 dl vörösbor
6 borókabogyó
1 kk őrölt koriander
8 szem fekete bors

Elkészítés:
A páclé hozzávalóit tálba tesszük, összekeverjük, és a húsra öntjük. Lefedjük, és 1 órán át hűtőben érleljük. A hagymát finomra, a padlizsánt karikákra vágjuk, a narancsokat meghámozzuk és felkarikázzuk. Kiolajozott sütőtál aljára rakjuk a padlizsánkarikákat, rászórjuk a hagymát, befedjük a narancsszeletekkel, aztán rátesszük a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk 2 evőkanál páclével. Előmelegített, forró sütőben 40 percig sütjük, közben gyakran locsolgatjuk a maradék páclével.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres pácolt oldalas » Ropogós sertésoldalas » Pácolt oldalas » Soproni sertésoldalas
» Párolt-sült oldalas » Mézes-körtés oldalas » Sült oldalas » Fűszeres sertésoldalas
» Sörben sült sertés oldalas » Káposztás oldalas kuktában » Sült oldalas száz ízzel » Oldalas másként
» Oldalas sörben sütve » Disznóoldalas sörben sütve » Szilvaszószos marhaoldalas » Sörben sült oldalas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.