| Padlizsános-narancsos oldalas receptHúsételek Hozzávalók: 1,2 kg sertésoldalas 1 fej vöröshagyma 1 padlizsán 2 narancs olaj só őrölt bors A páchoz 6 narancs leve 1 narancs reszelt héja 1,5 dl vörösbor 6 borókabogyó 1 kk őrölt koriander 8 szem fekete bors Elkészítés: A páclé hozzávalóit tálba tesszük, összekeverjük, és a húsra öntjük. Lefedjük, és 1 órán át hűtőben érleljük. A hagymát finomra, a padlizsánt karikákra vágjuk, a narancsokat meghámozzuk és felkarikázzuk. Kiolajozott sütőtál aljára rakjuk a padlizsánkarikákat, rászórjuk a hagymát, befedjük a narancsszeletekkel, aztán rátesszük a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk 2 evőkanál páclével. Előmelegített, forró sütőben 40 percig sütjük, közben gyakran locsolgatjuk a maradék páclével. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |