| Padlizsán télire (zakuszka) receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 5 kg padlizsán massza (tísztítva 5 kg.) 2 kg pirospaprika, tisztítva 1,5 kg hagyma 1,5 liter paradicsomlé 1,5 liter olaj só ízlés szerint törött bors szalícil Elkészítés: A padlizsánt parázson megsütjük, a fekete égett héjától megtísztítjuk, ledaráljuk. Olajat öntünk rá és egy edényben állandó kavargatás mellett felforraljuk. Párhuzamosan a ledarált paprikát, szintén egy kis olajjal, és a hagymát is külön - külön megdínszteljük, fedő alatt. Mikor mind puha, összeöntjük, a paradicsomlevet is, kb fél órát együtt forraljuk, majd üvegekbe rakjuk, a tetejére pici szalicilt teszünk, s erre egy kanálnyi olajat, hogy elfedje. Száraz dunsztba tesszük. Jó étvágyat! Tanácsok: Vigyázzat - néha a padlizsán keserű, ezt ne daráld bele! - a hagyma ne égjen oda, csak puhítjuk. A sütéssel telik el sok idő, meg a padlizsán tisztításával.( 1 - 2 óra) Ha kevesebbet akarsz arányosan osztod a mennyiséget. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: dogiz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |