Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán télire (zakuszka) recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
5 kg padlizsán massza (tísztítva 5 kg.)
2 kg pirospaprika, tisztítva
1,5 kg hagyma
1,5 liter paradicsomlé
1,5 liter olaj
só ízlés szerint
törött bors
szalícil

Elkészítés:
A padlizsánt parázson megsütjük, a fekete égett héjától megtísztítjuk, ledaráljuk. Olajat öntünk rá és egy edényben állandó kavargatás mellett felforraljuk.
Párhuzamosan a ledarált paprikát, szintén egy kis olajjal, és a hagymát is külön - külön megdínszteljük, fedő alatt.
Mikor mind puha, összeöntjük, a paradicsomlevet is, kb fél órát együtt forraljuk, majd üvegekbe rakjuk, a tetejére pici szalicilt teszünk, s erre egy kanálnyi olajat, hogy elfedje.
Száraz dunsztba tesszük.
Jó étvágyat!

Tanácsok:
Vigyázzat
- néha a padlizsán keserű, ezt ne daráld bele!
- a hagyma ne égjen oda, csak puhítjuk.

A sütéssel telik el sok idő, meg a padlizsán tisztításával.( 1 - 2 óra)
Ha kevesebbet akarsz arányosan osztod a mennyiséget.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: dogiz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zakuszka (telire) » Ecetes padlizsán » Ájult imám padlizsánja » Kannás savanyú télire
» Cékla télire » Vajas gomba télire » Padlizsán saláta » Padlizsános-lecsós csirke
» Padlizsános hal » Zöldparadicsomos zakuszka » Húsos, rakott padlizsán » Padlizsán-cukkíni lecsósan
» Padlizsánkrém juhsajttal » Padlizsános szója » Atkins padlizsános hús » Csirkés padlizsánleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.