| Csirkés padlizsánleves receptLevesek Hozzávalók: 70 dkg padlizsán, 40 dkg uborka, 2 csirkemell, 25 dkg metélt tészta, citrom (leve), 1 fej hagyma, 1 cm gyömbér (darabka), 1 kávéskanál kömény, 1 kávéskanál fűszerpaprika (piros), 1 kávéskanál őrölt gyömbér, 1 kávéskanál kurkuma, 1 kávéskanál curry, 4 koriandermag, 1 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál olaj, só. Elkészítés: Az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az őrölt fűszereket és 4 dl vizet. Összekeverjük, felforraljuk, sóval ízesítjük, és 15 percig főzzük. A csirkemellet hosszú, vékony szeletekre vágjuk, a levesbe tesszük a felkockázott uborkával és padlizsánnal, és 25 percig főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, és a főzés vége előtt 5 perccel a leveshez adjuk. A tűzről levéve citromlével ízesítjük, korianderrel megszórva, citromkarikákkal díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |