Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán pástétom őszre recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
3 kg pritamin paprika,1 kg hagyma,1 kg paradicsom,1 és még fél kg padlizsán,1 l olaj,só,bors,babér,vegeta

Elkészítés:
a zöldségeket apróra kell vágni,ha van darabológép akkor azzal.Az olajba a hagymától kezdve,sorban lehet beletenni a zöldségeket ,és lassú tűzön fűszerezve kb.két órán át főzzük addig amíg a levét el nem főtte,és kenhető,pástétom szerű nem lesz.Hűtsük,majd kevés tartósítószert tegyünk bele.Üvegekbe töltsd és pár hétig eláll.Pirítóssal nagyon finom.

Tanácsok:
Ezt csak ősszel a zöldségszezonban lehet elkészíteni.Ha forrón rakod bele a tartósítószert akkor megkeseredik.

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: nagyedina38

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagyományos padlizsánkrém » Andi tojás pástétomja » Padlizsános pite » Patisszonpástétom
» Joghurtos padlizsánkrém » Padlizsán extra egyszerüen » Zöldséges gombapástétom » Narancsos kacsahúspástétom
» Húspástétom » Grillezett padlizsán » Sonkával töltött padlizsán » Padlizsánkrémleves májjal
» Erdélyi pástétom » Joghurtos padlizsán » Padlizsánkrémem » Majonézes padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.