| Padlizsán fűszeres-csípős kéreggel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 közepes padlizsán 4-5 evőkanál barbecue szósz (picit csípős) 1 tk nádcukor (vagy méz) 1 tk 4 fűszer keverék (fahéj, szerecsendió, gyömbér, szegfűszeg) Elkészítés: A padlizsánokat hosszában 1,5 cm-es szeletekre vágom és forró (teflon) serpenyőben, olaj nélkül megsütöm mindkét oldalukat. A barbecue szószt összekeverem a nádcukorral és a fűszerekkel, majd a keverékkel megkenem a megsült padlizsánszeleteket és visszateszem a serpenyőbe, hogy a máz megkaramellizálódjon. (A padlizsánszeletek egyik oldalát a vágódeszkán kentem meg, a másikat pedig a serpenyőben. Tanácsok: Lehetett volna hozzá feta sajtot enni vagy húst, de én mindenféle “körítés” nélkül ettem meg A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |