Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán fűszeres-csípős kéreggel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
4-5 evőkanál barbecue szósz (picit csípős)
1 tk nádcukor (vagy méz)
1 tk 4 fűszer keverék (fahéj, szerecsendió, gyömbér, szegfűszeg)

Elkészítés:
A padlizsánokat hosszában 1,5 cm-es szeletekre vágom és forró (teflon) serpenyőben, olaj nélkül megsütöm mindkét oldalukat.

A barbecue szószt összekeverem a nádcukorral és a fűszerekkel, majd a keverékkel megkenem a megsült padlizsánszeleteket és visszateszem a serpenyőbe, hogy a máz megkaramellizálódjon. (A padlizsánszeletek egyik oldalát a vágódeszkán kentem meg, a másikat pedig a serpenyőben.

Tanácsok:
Lehetett volna hozzá feta sajtot enni vagy húst, de én mindenféle “körítés” nélkül ettem meg


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsán krém piritósra » Diétás padlizsánkrém » Palacsinta padlizsánnal » Padlizsán pástétom őszre
» Tojásos-padlizsános lecsó » Sonkával töltött padlizsán » Padlizsán rétegezve » Ájult imám padlizsánja
» Húsos, rakott padlizsán » Padlizsánkrém kimélő » Padlizsános rakott csirke » Padlizsán-cukkíni lecsósan
» Padlizsános lencsés egytál » Rakott padlizsán » Juhtúrós padlizsánkrém » Padlizsános spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.