| Rakott padlizsán receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 db padlizsán 10 dkg liszt 10 dkg reszelt sajt 5 dl paradicsomlé 4 ek. vaj 5 dkg zsemlemorzsa só,bors cukor olaj Elkészítés: A meghámozott padlizsánt ujjnyi karikákra vágjuk, megsózzuk, lisztben megforgatjuk, forró olajban mindkét oldalát megsütjük és félretesszük.Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal. Beleteszünk egy réteg padlizsánt, megszórjuk sajttal és ízlés szerint meglocsoljuk cukrozott, sózott, borsozott paradicsomlével. A rétegezést addíg lehet folytatni, míg van hozzávaló.Tetejére vajjal szétmorzsolt zsemlemorzsa kerül.Forró sütőben sütjük és forrón tálaljuk. Tanácsok: Készülhet úgy is, hogy a rétegek közé keménytojást vagy füstölt húst teszünk, ekkor a tetejére tejföl kerül. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 412 kcal A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |