| Öszvégi savanyuság MURATURA receptHozzávalók: Uborka,zöld paradicsom murok vagyis sárgarépa zsenge fözö és sütötök még éretlen csöves kukorica káposzta,zellerlevél,csombor,kapor,foghagyma zöldpaszuly,babérlevél,kápia,csipöspaprika SO ,torma,piroskáposzta vagy egy-két cékla, karfiol Elkészítés: A menyiséget azért nem irtam le mert mindenkinek amiböl mennyi van annyit tesz az üvegbe,,, A fent leirt zöldségeket megmosva bele rakjuk az üvegbe ami 5-15 literes lehet ,,váltakozva rakjuk a zöldséget és miután az üveget megtöltötted bele teszel annyi sot ahány lieres az üveged.. azután feltöltöd hideg vizzel..nem kötöd le csak egy pár nap mulva,de legalább 2szer a levét letöltöd és vissza töltöd megint a zöldségekre..én még szoktam bele tenni egy pár almát és körtét is.. Tanácsok: Nagyon finom savanyuság,mindenhez kitünö,nem kell bele tartosito szer semmi..azt eszel meg belöle ami éppen neked tetszik.. A receptet beküldte: G.Maresz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |