| Narancsos-túrós alagút receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg darált háztartási keksz 20 dkg Rama margarin 3 evőkanál porcukor 1,5 evőkanál kakaópor kevés 30 %-os tejszín A töltelékhez: 45 dkg túró 20 dkg mascarpone vagy egyéb natúr, illetve tejszínes krémsajt 20 dkg cukor 1 citrom reszelt héja 2 db narancs 2 db savanykás alma Elkészítés: A darált kekszet a puha Rama margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Azért kell kb 2 dl, majd lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni. Közben a töltelékhez a túrót tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a sajtot, (én házi sima natúr krémsajtot használtam mascarpone helyett, mert sokkal olcsóbb), majd a cukorral, valamint a reszelt citromhéjjal ízesítjük. Az almákat megmossuk, kimagozzuk, héjastól kicsi kockákra vágjuk. A narancsokat meghámozzuk, szintén kicsi kockákra daraboljuk, majd a gyümölcsöket beleforgatjuk a túrókrémbe. (A narancsot kicsit ki kell nyomkodni,különben idővel levet ereszt és áztatja a túró krémet ) Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. A kekszes tésztát porcukros gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk vele bélelni a formát. A tésztát kézzel kicsit belenyomkodjuk a formába, majd megtöltjük a krémmel. Lefóliázva hűtőben 2 órát dermesztjük. Jó étvágyat hozzá A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |