| Túrós alagút receptSütemények, édességek Hozzávalók: tészta 30 dk. Liszt 12 dk ráma 1 kk. szódabikarbóna 2ek. Porcukor 2 ek. Kakaópor 1tojássárgája 1 dl. Tejföl Krém: 50 dk túró 4 tojássárgája 20 dk porcukor 3 ek. Búzadara 1 cs, mazsola 1 cs vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 5 tojás habja Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Majd belekeverjük a szódaport, porcukrot , kakaót, és a tojássárgáját, és annyi tejfölt, amennyit felvesz, könnyen gyúrható legyen a tészta A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral. Belekeverjük a túrót, búzadarát, vaníliás cukrot, mazsolát, citromhéjat és az 5 tojás habját legvégül óvatosan belekeverjük. 3 Őzgerincsütőt kikenünk margarinnal, megszórjuk morzsával. A tésztát akkorára sodorjuk hogy a kibélelt sütőből 1/3 rész kilógjon, hogy be tudjuk a végén takarni. Kibéleljük a formát, belesimítjuk a túrókrémet, és beborítjuk a tésztával. Tűvel megszurkáljuk és közepes tűznél 175°C –on sütjük. Tanácsok: Csoki mázzal bevonhatjuk ha kihűlt, de anélkül is nagyon finom Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: t.panti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |