| Sonkás alagút receptEgytálételek Hozzávalók: 1 nagy tubus majonéz 3 dl tejföl 1 db húsleveskocka (vagy amilyen van otthon) 1 cs. étkezési zselatin 3 db főtt tojás 2 db csemege ubi 1-2 db főtt sárgarépa 10 dkg párizsi (vagy ami a hűtőben van felvágott) 20 dkg csirkemell sonka (vagy 2 csomag) esetleg 3 db virsli illetve bármivel fel lehet turbózni, bármit beletehetsz, ami otthon van Elkészítés: A tejfölt a majonézzel összekeverjük, a tojást, az uborkát, a sárgarépát, a párizsit, a virslit, (ill. az összes pluszt) kis kockára vágjuk. 1 dl vízben felfőzzük a húsleveskockát, amikor langyosra hűlt feloldjuk benne a zselatint, ismét forrásig melegítjük, majd amikor kissé lehült a tejfölös masszával elkeverjük és hozzáadjuk az összekockázott mindenfélét. Őzgerincformát folpack-kal kibélelünk, majd sokával kirakjuk és ebbe öntjük a masszát. Majd betakarjuk sonkával. Hűtőben néhány óra alatt megdermesztjük. Tanácsok: Borzasztó egyszerű és iszonyúan finom. Egyszer kipróbáltam, azóta kötelezően elő van írva az elkészítése. Vendégváró, sok dícséretet be lehet vele söpörni. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: monyka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |