| Epres joghurtalagút receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 doboz babapiskóta 2dl eperlé 2 ek. cukor 25dkg eper 0,7 dkg zselatin 0,7 dl víz 2dl natúr joghurt 2dl tejszín 1 citrom leve 12 dkg porcukor Elkészítés: Az eperlében feloldjuk a cukrot,a piskótákat megmártjuk benne,majd sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába rakosgatjuk.A joghurtot símára keverjük a porcukorral és a citromlével,beleforgatjuk a habbá vert tejszínt,majd lassan hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint. A joghurtos krém felét belekenjük a babapiskótával kibélelt őzgerincformába,majd fejjel lefelé belenyomkodjuk a kicsumázott,megmosott eperszemeket.Rásimítjuk a többi krémet is,végül a megmaradt babapiskótával(amit szintén belemártogatunk az eperlébe)kirakjuk a tetejét. Legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tanácsok: Ha befőttes eperből öntjük ki a levét,az általában cukros,így ahhoz nem kell cukrot adni.Viszont én friss epret tettem a közepébe,nem pedig a befőtteset. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Wanesz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |