| Meggyes-túrós alagút receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg kakaós keksz 5 dkg puha sütőmargarin 1 ek porcukor néhány ek víz A krémhez: 25 dkg túró 1 citrom reszelt héja 8 dkg porcukor (aki édesszájú,kicsit többet is tehet bele) 1 púpos tk zselati Elkészítés: 1. A túrót a citrom héjával és a porcukorral kikeverjük, majd a hideg tejszínt habbá verjük. 2. A zselatint a hideg vízben hagyjuk állni pár percig, majd mikróban felforraljuk. 3. A tejszínhabot a túrókrémmel óvatosan egybekeverjük, a meleg zselatint pedig összekeverjük egy kis hideg túrómasszával, azután azt is beledolgozzuk. 4. Folpack-kal kibélelt őzgerincformába öntjük a túrókrém felét, majd belenyomkodjuk a meggyeket, utána jöhet a többi túrókrém. Betesszük a hűtőbe dermedni. 5. A kakaós kekszet összetörjük, hogy jó morzsás legyen, majd összedolgozzuk a kanálnyi porcukorral és a margarinnal, amit kisebb darabokra felvágva érdemes beletenni. 6. Annyi vizet adunk hozzá, hogy amikor kézbe vesszük, formázható legyen. (1-3 ek) 7. A kekszet a túrókrém tetejére halmozzuk, és kissé belenyomkodjuk, hogy egyenletes legyen. Fél órát hagyjuk állni a hűtőben. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |