| Ananászalagút receptSütemények, édességek Hozzávalók: Zselé 15 dkg sárga színű marcipán 60 cl kompótlé 4,5 dkg zselatin 10 dkg málna 3 doboz (kb. 30 karika) szeletelt ananász Krém 10 dkg málna 15 dkg porcukor 20 dkg magarin 5 g vaníliás cukor 1 tojássárgája 10 cl tej 3 dkg cukor 1,5 dkg vaníliás pudingpor Tészta 15 dkg liszt 12 dkg cukor 6 tojás Elkészítés: Az ananászkarikákat sárga, langyos zselébe mártjuk. Újramártjuk, és a karikákat egymásra rakjuk, így egy lyukas hengert kapunk. A lyukat beöntjük málnazselével. Lehűlés után kettévágjuk. Málnakrém: a tej egy részével elkeverjük a pudingport és a tojássárgáját. A fennmaradt tejet felfőzzük cukorral, margarinnal, és vaníliás cukorral, majd forrás közben beleöntjük a tejjel elkevert pudingport és besűrítjük. Kihűlés után a porcukorral és a vajjal vagy sütőmargarinnal habosra keverjük, és az összetört málnával újra átkeverjük. A hozzávalókból piskótalapot sütünk. Kihűlés után kettévágjuk, és megtöltjük málnakrémmel. A megtöltött piskótalapra ráhelyezzük az ananászt, az oldalát marcipánnal bevonjuk, a marcipánt villával kirecézzük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |