| Kókuszos-puncsos alagút receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 4 tojás 4 ek cukor 5 ek liszt 1 ek víz fél cs sütőpor 3 ek kókuszreszelék Töltelékhez: a piskótából leeső részek 8 darab babapiskóta 3 ek sütőrum 1 dl tej 10 dkg margarin 7 dkg porcukor 2 ek baracklekvár 5 dkg darált dió 2 ek kakaópor Tetejére: 1 cs főzés nélküli puncsos pudingpor 10 dkg margarin 2 ek tej 6 dkg cukor 5 dkg kókuszreszelék Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és a vizet, majd a kemény habba forgatjuk felváltva a sütőporos liszttel. Egy nagyobb tepsit (22*38 cm) sütőpapírral bélelünk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük. Ha megsült akkor langyosra hűtjük. Egy őzgerinc formát folpackkal bélelünk, a piskótát méretre vágjuk és belesimítjuk a formába, majd lekvárral megkenjük. A maradék piskótából a fedőlapot vágunk a süti aljára. A maradék piskótát és a babapiskótát apróra vágjuk vagy tördeljük és meglocsoljuk a rumos tejjel, majd hozzáadjuk a cukrot, lágy/olvasztott margarint, darált diót, lekvárt és a kakaóport. Alaposan elkeverjük, majd az őzgerincbe halmozzuk és elsimítjuk. A méretre vágott piskótát megkenjük lekvárral és befedjük a sütit. Kissé rányomkodjuk az alját és pár órára hűtőbe tesszük. A bevonáshoz a margarint a tejjel, cukorral gőz felett összeolvasztjuk, hozzáadjuk a pudingport és a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük. Az alagutat kiborítjuk a formából, a folpackot lehúzzuk róla és bevonjuk a puncs pudinggal, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |