Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenye alagút recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dkg zselatin, 1 dl víz, 35 dkg gesztenye, 5 dkg porcukor, 4 dl tejszín.

Elkészítés:
Vékony piskótát sütünk (kakaósat). A piskótát belefektetjük egy őzgerincfor-mába. Az egyik oldalából úgy vágunk le, hogy a megtöltött piskóta tetejét befedjük, mint egy tető.

2 dkg zselatint 1 dl vízben áztatunk, 10 dkg gesztenyét az őzgerinc hosszúságára kisodorjuk vizes kézzel. 25 dkg gesztenyét 5 dkg porcukorral, 1 rum aromával elkeverünk. 4 dl keményre vert tejszínbe belecsorgatjuk a zselatint, majd a gesztenyéhez keverjük. A tejszínes gesztenye felét rátesszük a piskótára, ráhelyezzük a rúddá sodort gesztenyét, majd erre, a tejszínes gesztenye másik felét. A levágott piskótacsíkkal befedjük a gesztenyés tölteléket.

Betakarjuk, hűtőbe tesszük és ha megdermedt, tálcára borítjuk és csokimázzal bevonjuk.


A receptet beküldte: sucika17

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyekocka Kata-féle » Fatörzs gesztenyével » Gesztenye-torta » Gesztenyeszív
» Gesztenyés göngyölt hús » Gesztenyepuding » Finom gesztenye kocka » Gesztenyetej
» Gesztenyés almás lepény » Gesztenyés keksz » Gesztenyés pulyka » Gombás alagút
» Gesztenyegolyóbisok » Gesztenyerolád 2. » Gesztenyés krém » Gesztenyés süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.