Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenye alagút recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dkg zselatin, 1 dl víz, 35 dkg gesztenye, 5 dkg porcukor, 4 dl tejszín.

Elkészítés:
Vékony piskótát sütünk (kakaósat). A piskótát belefektetjük egy őzgerincfor-mába. Az egyik oldalából úgy vágunk le, hogy a megtöltött piskóta tetejét befedjük, mint egy tető.

2 dkg zselatint 1 dl vízben áztatunk, 10 dkg gesztenyét az őzgerinc hosszúságára kisodorjuk vizes kézzel. 25 dkg gesztenyét 5 dkg porcukorral, 1 rum aromával elkeverünk. 4 dl keményre vert tejszínbe belecsorgatjuk a zselatint, majd a gesztenyéhez keverjük. A tejszínes gesztenye felét rátesszük a piskótára, ráhelyezzük a rúddá sodort gesztenyét, majd erre, a tejszínes gesztenye másik felét. A levágott piskótacsíkkal befedjük a gesztenyés tölteléket.

Betakarjuk, hűtőbe tesszük és ha megdermedt, tálcára borítjuk és csokimázzal bevonjuk.


A receptet beküldte: sucika17

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyekompót » Gesztenyés csúcs » Gesztenyés pite » Csokis-gesztenyés muffin
» Gesztenyegerinc » Gesztenyés, diós zserbó » Olasz gesztenyekrém-leves » Gesztenyés méhkas süti
» Barna túrós alagut. » Gesztenyetej » Gesztenyés töltött karaj » Gesztenye fagyi
» Meggyes-gesztenyés rétes » Gesztenyés kocka » Muffin gesztenyével » Gesztenyés almatorta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.