| Marcipános alagút 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: egy csipet só; fél citrom reszelt héja; 2 evőkanál víz; fél csomag sütőpor; 1 dkg vanília ízű pudingpor; 13 dkg kristálycukor; 14 dkg finomliszt; 7 db tojás A tepsi kikenéséhez: Rama Sütőmargarin A krémhez: 15 dkg Rama Sütőmargarin; 35 dkg marcipánmassza; 8 dkg kristálycukor; 5 dkg kakaópor Elkészítés: A tojássárgákat a vízzel, a cukor egyharmadával és a pudingporral habosra keverjük, a fehérjéket egy csipet sóval és a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A liszthez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és a sütőport. A sárgája krémhez hozzáadjuk a fehérjehab egyharmadát és lazán átkeverjük. Ezután a sütőporos lisztet és a maradék habot váltakozva, kanalanként a sárgájához keverjük. A tepsit kikenjük margarinnal, meglisztezzük az alját, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben, 180 °C-on, kb. 20 percig sütjük. Az elkészült tésztát porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és feltekerjük. A krémhez a margarint a cukorral felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és addig főzzük, amíg sűrüsödni kezd, ezután hagyjuk hűlni. A kihűlt piskótaroládot kitekerjük és megkenjük a krém egyharmadával. A marcipán kétharmadát kinyújtjuk, a kakaós krémre terítjük, rákenjük a maradék krémet, végül feltekerjük és kb. 15 percre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk a maradék marcipánt és bevonjuk vele a süteményt. Tálalásig hűtőben tartjuk és szeletekre vágva tálaljuk. A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |