| Narancsos csirke receptHúsételek Hozzávalók: • 4 db csirkecomb (de lehet csirkemellfilé is, vagy a kettő vegyesen) • 3 dl tejszín • 1 dl narancslé • 1 evőkanál mustár • szárnyas fűszerkeverék • só • pici olaj Elkészítés: A csirkecombokat vagy egészben, vagy az alsó- illetve felsőcombra elvágva befűszerezzük. A tepsibe nagyon kevés étolajat öntünk, a húst belehelyezzük. A tejszínt, a narancslevet és a mustárt összekeverjük, jó alaposan eldolgozzuk benne a mustárt, majd a húsra öntjük. Fólia alatt kb. egy órát sütjük, majd a fóliát levéve aranybarnára sütjük, közben többször meglocsoljuk a húst a szafttal. Leginkább párolt rizs vagy rizi-bizi illik hozzá. Tanácsok: Megjegyzés: Nagyon pikáns íze lesz a csirkének a szaftnak köszönhetően. Elkészítése egyszerű, de mégis különleges étel. A mártás ne legyen túl híg, mert akkor sülés után is úszni fog benne! A receptet beküldte: Tomka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |