| Fokhagymás csirkemáj sütve receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemáj, 80 dkg tisztított burgonya, 6 gerezd fokhagyma. Ízlés szerint:őrölt majoránna, oregáno, őrölt fűszerpaprika, só. A sütéshez: mangalicazsír, vagy napraforgó olaj. Elkészítés: A burgonyát hasábokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és szintén főzzük kb 5 percig majd leszűrjük és a burgonyához keverjük,Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, majd beletesszük a keveréket .A tisztított fokhagymát vékonyra vágjuk és folyékony zsiradékba keverjük a fűszerekkel együtt majd a burgonyára és a májra öntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük, de sütés közben 1-2 alkalommal átforgatjuk hogy minden részen jól átsüljön. Tanácsok: Az időszakhoz illő salátával vagy savanyúsággal tálaljuk. Könnyü, olcsó és gyors vacsora. Elkészítési idő: 65 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |