Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás csirkemáj sütve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemáj, 80 dkg tisztított burgonya, 6 gerezd fokhagyma. Ízlés szerint:őrölt majoránna, oregáno, őrölt fűszerpaprika, só. A sütéshez: mangalicazsír, vagy napraforgó olaj.

Elkészítés:
A burgonyát hasábokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és szintén főzzük kb 5 percig majd leszűrjük és a burgonyához keverjük,Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, majd beletesszük a keveréket .A tisztított fokhagymát vékonyra vágjuk és folyékony zsiradékba keverjük a fűszerekkel együtt majd a burgonyára és a májra öntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük, de sütés közben 1-2 alkalommal átforgatjuk hogy minden részen jól átsüljön.

Tanácsok:
Az időszakhoz illő salátával vagy savanyúsággal tálaljuk. Könnyü, olcsó és gyors vacsora.

Elkészítési idő: 65 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás rakott csirke » Csirkemájas tarisznya » Fokhagymás süllő » Fokhagymás diós pogácsa
» Disznóoldalas sörben sütve » Töltött gombafejek sütve » Fokhagymás húspástétom » Csirkemáj rolád
» Csirkemáj sült hagymával » Csirkemájas pástétom » Kati csirkemája » Feketeretek csőben sütve
» Sonkás-fokhagymás tészta » Fokhagymás sültzöldségek » Baconbe tekert csirkemáj » Csirkemájas rizotto


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.