| Lestyános csirkeraguleves. receptLevesek Hozzávalók: 1 csirkemell 1 csokor lestyán 1 csokor petrezselyem 2 szál zellerzöld 15 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 10 dkg zellergumó 15 dkg mélyhűtött zöldbab 1 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt 4 evőkanál tejföl 4 szelet citrom és 1 evőkanál citromlé só Elkészítés: 1. A megtisztított csirkemellet bőrözze le, csontozza ki, a húst vágja ujjnyi csíkokra és 1,5 liter hideg, sós vízben az egészet tegye fel főni. Közben fél csokor lestyánt a petrezselyemmel és a zellerzölddel kössön szorosan csokorba, leöblítve tegye a levesbe. A zöldségeket tisztítsa meg, darabolja össze, és amikor a hús már félig puha, adja hozzá zöldségféléket is. 2. Az olajat serpenyőben forrósítsa fel, és a liszttel készítsen világos rántást, sűrítse be vele a levest, majd lassan csurgassa bele a felmelegített tejfölt. A maradék lestyánt vágja finomra. 3. A levest forralja össze, a csontot, a bört és a fűszercsokrot tálalás előtt vegye ki a levesből. Az apróra vágott lestyánnal meg a citromlével ízesítve, a citromkarikával díszítve tálalja. Tanácsok: Lestyán: A petrezselyemhez hasonló, erős, ízében a zellerre emlékeztető, fűszeres illatú növény. Finom, mutatós. JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!! Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 258 kcal A receptet beküldte: GILL Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |