| Csirke korma receptHúsételek Hozzávalók: Étolaj 2 fej hagyma Kesudiószószosz víz kb 200 gramm csirkemell csemegepaprika 1 tk garam masala koriander só kurkuma kókuszreszelék Habtejszín Elkészítés: Egy edényben 4-5 cl étolajon megpirítunk 2 apróra felvágott fej hagymát. Hozzáteszünk 4-5 cl kesudió szószt (az elkészítését lásd a Tippeknél) Felöntjük vízzel, majd hozzátesszük a kockákra vágott csirkemellet. Hozzáteszünk ½ tk csemegepaprikát. Hozzáadunk 1 tk Garam Masalát, ½ tk őrölt koriandert, csipet sót, kurkumát, majd puhára főzzük fedő alatt kis lángon a csirkét. Kókuszreszeléket adunk hozzá. A végén 1,5 dl habtejszínt teszünk bele. Kész, lehet tálalni! Tipp: A kesudió szósz alkotóelemeit először megfőzzük (Kb. egy órán keresztül), majd össeturmixoljuk. 3-4 cl étolaj szegfűszeg kardamom (zöld) fahéj kardamom (barna) kb 1 kg hagyma 4-5 paradicsom 10-15 gerezd fokhagyma 5 dkg kesudió (nem sós!) víz só A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |