| Szecsuáni csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: *1 kg csirkemell filé *15 dkg gomba *3 közepes sárgarépa *5 szál újhagyma *2 TV paprika *3 paradicsom *5 gerezd fokhagyma *2-3 mk őrölt gyömbér *bors, só *Kotányi Wok fűszerkeverék *6 ek szójaszósz *3 mk cukor *kb 3 ek liszt/keményítő *kis olaj *esetleg Uncle Ben’s Csípős Szecsuáni mártás *Uncle Ben’s Basmati v. hosszúszemű rizs (3-4 zacskó) Elkészítés: A csirkéket félujjnyi csíkokra vágjuk. Egy tálban elkeverjük a szójaszószt, az olajat, őrölt gyömbért, borst, Kotányi wok fűszerkeveréket és sót (óvatosan) és aki szereti a csípős adalékot. Majd ráöntjük a húsra és hozzáadjuk a vékony karikákra vágott hagymát és préselt fokhagymát. Legalább egy fél órát állni hagyjuk (inkább többet). A húsos keveréket egy wokba öntve jól megpirítjuk (folyamatosan kevergetve), majd hozzáadjuk a metéltre csíkozott zöldséget, gombát. Pár kanál húsleves lével felöntjük, ha nincs, vízzel. Fedő alatt pároljuk kb 10-15 percig. Mikor kész a zöldség is, beleöntjük a már előre egy másik tálacskában elkevert szószt (egy kanál bor, mokkáskanál cukor és 1 kanál keményítő vagy liszt és egy kis hideg víz) és állandó kevergetés mellett pár percig alacsony lángon addig forraljuk, sütjük, amíg besűrűsödik. Rizzsel tálaljuk. Tanácsok: Ezt több receptből "gyúrtam össze", de kipróbált és finom:) A receptet beküldte: szimonic Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |