| Csabai csirkecomb receptLevesek Hozzávalók: 4 db csirkecomb (egész) 30 dkg darált sertéshús 1 kis fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 db tojás 1 teáskanál fűszerpaprika fekete bors ízlés szerint (őrölt) só ízlés szerint 1 ek mangalica zsír (púpos) 2 dkg vaj 1 dl víz Elkészítés: A megtisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron szalmasárgára pirítjuk, hozzáadjuk a darált sertéshúst, a pirospaprikát, az összetört fokhagymát, az őrölt borsot, ráütjük a tojást, ízlés szerint sózzuk, és alaposan összedolgozzuk. Ujjunkkal a csirkecombok bőre alá nyúlunk, óvatosan fellazítjuk, és alátöltjük a tölteléket. A tepsit kikenjük zsírral, belerakjuk a töltött combokat, tetejüket megkenjük vajjal, öntünk alá 1 dl vizet, és alufóliával befedjük. 180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és fél óráig pároljuk, majd a fóliát levéve készre sütjük. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 30×20×6 cm A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |