| 40 fokhagymás csirke receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: * 1 db csirke * 2 szál zeller * 40 gerezd fokhagyma héjastól * 1 szál sárgarépa * 1 fej vöröshagyma * 2,5 dl fehérbor * 1 csokor rozmaring * 1 csokor kakukkfű * 1 csokor petrezselyem * olívaolaj * só * 1 bagett Elkészítés: Egy felaprított zellerszárat, pár szál rozmaringot, kakukkfüvet, petrezselymet, és 6 fokhagymagerezdet a csirke belsejébe dugjuk. Lábait összekötjük, és a szárnyait behajtjuk. A csirkét bedörzsöljük olívaolajjal, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Egy serpenyőbe beletesszük a másik szál feldarabolt zellert, 10 gerezd fokhagymát, fűszernövényeket, a felkarikázott répát és a felszeletelt hagymát. Erre helyezzük a csirkét, majd köré szórjuk a maradék fokhagymát, és alaposan meglocsoljuk fehérborral és olívaolajjal. 200°C fokon lefedve addig sütjük, amíg a hús megpuhul, és ha egy tűvel megszúrjuk, tiszta lé szivárog belőle. Amikor elkészült, a húst kiemeljük az edényből. A fokhagymákat is kiszedjük. A visszamarad léről leszedjük a zsiradékot, és a szaftot 2-3 percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön. Tálaláskor a csirkét feldaraboljuk, meglocsoljuk a szafttal, és mellé tesszük a fokhagymákat. Pirított bagett szeleteket adunk mellé, erre kenhetjük a fokhagyma puha húsát. A receptet beküldte: nayloon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |