| Mustban párolt rostélyos receptLevesek Hozzávalók: 60-70 dkg rostélyos, 3-4 evőkanál olaj, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 15-20 dkg szőlő leszemezve, 4 dl must. Ízlés szerint só és fekete őrölt bors. Elkészítés: A húst kb 15 dekás szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kevés forró olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. Egy megfelelő nagyságú edényt kibélelünk nagyon vékony szalonnalapokkal és ráterítünk egy sor hagymakarikát. Erre rakjuk az elősütött rostélyosokat, rászórjuk a szőlőszemeket, és letakarjuk vékony szalonnalapokkal. Aláöntjük a mustot, végül lefedve, a sütőben puhára pároljuk. Körete sült burgonya, vagy főtt rizs. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |