Tutireceptek.hu fejléc

Mustban párolt rostélyos recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60-70 dkg rostélyos, 3-4 evőkanál olaj, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 15-20 dkg szőlő leszemezve, 4 dl must. Ízlés szerint só és fekete őrölt bors.

Elkészítés:
A húst kb 15 dekás szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kevés forró olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. Egy megfelelő nagyságú edényt kibélelünk nagyon vékony szalonnalapokkal és ráterítünk egy sor hagymakarikát. Erre rakjuk az elősütött rostélyosokat, rászórjuk a szőlőszemeket, és letakarjuk vékony szalonnalapokkal. Aláöntjük a mustot, végül lefedve, a sütőben puhára pároljuk. Körete sült burgonya, vagy főtt rizs.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt mézes almás » Rozspelyhes párolt paprika » Sörös párolt káposzta » Párolt karotta
» Párolt tőkehal spenótágyon » Párolt-sült oldalas » Párolt zellerkrém » Tejfölben párolt tojás
» Párolt csirkemell » Fehérboros rostélyos » Párolt-sült nyúl vadasan » Párolt vörös káposzta
» Sörben párolt csülök » Zelleres párolt pulykamell » Párolt kelbimbó » Párolt kelkáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.