| Mint a pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: kb 57 darab 2 fej felapritott hagyma 2 ek olajban megpiritva (ezt felretesszuk hulni) 500 gr liszt (tejes kiorl. es feher kevereke) masfel ek sutopor 1 kk szodabikarbona 200 gr vaj 150 gr yoghurt 200 gr juhturo 120 gr reszeltsajt Elkészítés: A lisztet osszeszitaljuk a sutoporral es a szodabikarbonaval es a vajjal osszedolgozzuk. Hozzaadjuk a yoghurtot, a juhturot, egy kis reszeltsajtot, az arany lehet mas, a lenyeg, hogy osszesen 470 gr legyen) Sozzuk, borsozzuk, beletesszuk a kihult piritott hagymat. Rugalmas tesztava dolgozzuk es nylonba teve eltesszuk a hutobe pihenni egy orat. 3-4 cm-es golyokat formalunk es sutopapirral belelt tepsibe helyezzuk oket. Jo dolgozhato a teszta. Tojassargaval megkenjuk, megszorhatjuk szezammaggal, komennyel, makkal, en elfelejtettem. Tanácsok: Eredetileg 170 gr tejfol,150 gr fetasajt es 150 gr reszelt sajtot ir a recept, de nekem mas mennyisegek voltak es tejfol helyett is mindig joghurtot hasznalok. A parom szamolatlanul kapkodta, azt mondja finomabb, mint a pogacsa es szerintem egyszerubb a keszitese. A receptet beküldte: kumameya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |