| Finom hagymás pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg vaj vagy zsír 1 pohár tejföl 1 tojás 2, 5 dkg élesztő 1 kávéskanál cukor 1 evőkanál só 3 fej hagyma zsiradék Elkészítés: A tejfölt kissé meglangyítjuk, belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is. A lisztet a sóval és a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd hozzádolgozzuk a tojást és a tejfölt is. Letakarva hagyjuk kelni. Közben a finomra vágott hagymát a zsiradékban megpirítjuk. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a dinsztelt hagymával, és hajtogatjuk jobbról balra háromszor, majd felülről le is háromszor. Kb. félórás pihentetésekkel ezt még kétszer megismételjük, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk a kívánt vastagságúra. Tojással lekenjük a tetejét, esetleg megszórhatjuk sajttal, és 190 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt pirosra sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |