| Krumplipogácsa receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 1 kg fehér burgonya, só, 5 dkg élesztő, 3 dl tej, 25 dkg reszelt sajt, 50 dkg graham liszt, 50 dkg puha liszt, 25 dkg margarin A kenéshez: 1 tojás Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk még melegen, áttörjük, majd hűlni hagyjuk. Az élesztőt felfuttatjuk. A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk vele a margarint, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a kovászt, az áttört burgonyát, és a maradék tejjel tésztát gyúrunk. Letakarjuk, és egy éjszakán át a frizsiderben pihentetjük. Másnap kinyújtjuk a tésztát kétujjnyi vastagságúra, átkenjük tojással, a tetejét rácsozzuk, és kb. 8 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle. Zsírozott tepsibe rakjuk, és meleg sütőben 220 fokon 5 percig, majd 180 fokon 20 percig sütjük. Tanácsok: Ha nincs otthon grahamliszt ,keverhetjuk fele-fele aranyban a grizes es sima lisztet is,vagy csak grizes lisztbol is keszithetjuk,akkor viszont elegendo csak 1 orat keleszteni a tesztat. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |