| Túrópogácsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 50 dkg margarin 50 dkg túró / sovány / 3 dkg só 20 dkg sajt 1 csomag sütőpor 2 db tojás Elkészítés: Pogácsa tészta: 50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük. Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval. A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Pogácsa sütése: A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C'-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Juclinda Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |