Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói tepertős pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg. liszt, 50 dkg. házi tepertő, 1 evőkanál sertészsír, 2 db. tojás, 3 dl. tej, l dl. tejföl, 1 csomag sütőpor, 2 kiskanál őrölt fekete bors, só ízlés szerint, köménymag

Elkészítés:
A tepertőt ledaráljuk, majd a liszttel 1 db. felvert tojással, sóval, őrölt fekete borssal tejjel, tejföllel és sütőporral jól átgyúrjuk, majd formázzuk cipószerűen és hideg helyen pihentetjük 1 - 1 és fél órát. Ezt követően két ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megkockázzuk, kiszúrjuk pogácsa szaggatóval, megkenjük a másik felvert tojással, megszórjuk a köménymaggal és sütőlapra helyezzük, távolabb egymástól. Jól előmelegített sütőben aranybarna színűre, készre sütjük.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Angol pogácsa » Sós pogácsa » Burgonyás pogácsám » Hűtőben kelt pogácsa
» Gyors pogácsa » Parti pogácsa » Húspogácsa » Joker pogácsa
» Túrós zabpelyhes pogácsa » Gyergyói mandulás patkó » Krumlis pogácsa » Gyergyói kaporleves
» Libatepertős pogácsa » Andi elállós pogácsája » Vajas- sajtos pogácsa. » Gombás fasírtpogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.