| Húspogácsa boros lében receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sertéshús, 2 db szikkadt zsemle, 1 dl tej, 80 dkg szalonna, 1 csipet só, fehér bors, 1 teáskanál édes fűszerpaprika, szerecsendió vagy 3 szem tört szegfűbors, 2 tojás, kevés vaj vagy margarin, 2 dl bor, mokkáskanál cukor, l kiskanál liszt, 1 dl tejszín, 5-6 szál petrezselyemzöld Elkészítés: A kockára vágott zsemlét a tejbe áztatjuk, a húst és a szalonnát átdaráljuk. A zöldséget finomra vágjuk. A tejszínt a liszttel simára keverjük, majd befűszerezzük. A darált húst, a kicsavart zsemledarabkákkal, a fűszerekkel és a tojással jól összedolgozzuk. Az így nyert masszából pogácsákat formázunk, majd vajjal vagy margarinnal kikent tűzálló edénybe tesszük. A bort aláöntjük, fóliával lefedjük és 20 percig sütjük. 20 perc után a fóliát eltávolítva addig sütjük, amíg át nem sülnek a pogácsák. A tálból kiszedjük a húst, a tálban maradt léhez hozzáadjuk a befűszerezett liszttel elkevert tejszínt. TÁLALÁS A besűrített mártásba visszahelyezzük a húspogácsákat és petrezselyemzölddel megszórjuk. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |