| Túrópogácsa x receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg liszt 50 dkg túró 10 dkg sajt 1 rama margarin 3 dl tejföl 2 friss tyúktojás 1 marék só 1 dl tej 5 dkg élesztõ. Elkészítés: Langyos tejben az élesztõt megfuttatom. Keverõtálba teszem a lisztet, elkeverem sóval. Elmorzsolom a margarinnal. Hozzáadom a sajtot, a túrót, közepébe mélyedést teszek, beleütöm az egyik tojást, hozzáteszem a tejfelt, az élesztõt és jól kidagasztom. Ha szükséges, aludttejjel megfelelõ lágyságúra készítem. Lisztezett deszkára teszem, kinyújtom, összehajtogatom, és félórát pihentetem. Ezt háromszor megismétlem. A harmadik pihentetés után a tésztát 2 cm vastagságúra nyújtom. Kisebb formával kiszaggatom, tetejüket megkenem tojássárgájával. Negyedórát pihentetem és elõmelegített sütõben, takarékon megsütöm. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |