| Mindenki kedvenc pogácsája receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg liszt (ha van, félfogós) 30 dkg főtt, áttört burgonya 5 dkg élesztő 5 dl tej só 25 dkg margarin Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejjel felfuttatjuk, és a margarin kivételével a hozzávalókkal összeállítjuk. Nem túl puha tésztát kapunk. Kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, a margarint rákenjük. Háromszor hajtogatjuk, 20-20 perc különbséggel, először négyes, majd hármas hajtással. Két cm vastagra kinyújtjuk, tetejét berácsozzuk, kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tepsin további 20 percet kelesztjük. ű Megkenjük tojással, és 210 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A sülés végére szépen eldőlnek. A receptet beküldte: kisgangne Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |