Tutireceptek.hu fejléc

Mézespogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg méz
50 dkg liszt
10 dkg Ráma
10 dkg cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája
1 csapott k. kan. szódabikarbóna

Ízesítés: reszelt citromhéj
fahéj
szegfűszeg ( vagy mézeskalács fűszerkeverék)

Elkészítés:
A szódabikarbónával elkevert,szitált lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot, tetszés szerint a fűszereket , a tojást, a tojássárgáját, valamint a mézet.
Ragadós a tészta,ha már egyszer ki van nyújtva, alálisztezni lehet, de rá nem.
Legjobb, ha egy éjszakát folpackban ,légmentesen hűtőben pihentetjük.
Fél cm vastagra nyújtjuk, pogácsaformával kiszaggatjuk( bármilyen figurás szaggatóval is lehet), felvert tojássárgájával kenjük.
Bármivel díszíthetjük, dió-, mogyoró-, mandulaszem, vagy egyéb magvak.
Sütés után csokimázzal is lehet, vagy cukrozott tojásfehérjével(1 tojás fehérje+ 20 dkg porcukor,pici citromlével-kemény massza legyen a hab)
Vagy lisztezett lapon, vagy sütőpapírral bélelt tepsin sütjük,előmelegített sütőben.
Gyorsan sül, vigyázni kell,mert ha túl sötétre sütjük, keserű íze lehet.(10-15 perc)
Nagyon finom,mutatós, és sokáig frissen eláll.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis mézespogácsa » Pudingos piskóta » Sznikersz szelet » Hószelet
» Ostyás keksz » Non Plus Ultra » Keksz tekercs » Banános-mogyorós muffin
» Almás-fahéjas piskóta » Alma bundában » Kefires meggyes » Szilvafelfújt
» Kókuszos rizs gyümölccsel » Epres túrópiskóta » Barackos buci » Csöröge fánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.