| Mézespogácsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg méz 50 dkg liszt 10 dkg Ráma 10 dkg cukor 1 egész tojás 2 tojássárgája 1 csapott k. kan. szódabikarbóna Ízesítés: reszelt citromhéj fahéj szegfűszeg ( vagy mézeskalács fűszerkeverék) Elkészítés: A szódabikarbónával elkevert,szitált lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot, tetszés szerint a fűszereket , a tojást, a tojássárgáját, valamint a mézet. Ragadós a tészta,ha már egyszer ki van nyújtva, alálisztezni lehet, de rá nem. Legjobb, ha egy éjszakát folpackban ,légmentesen hűtőben pihentetjük. Fél cm vastagra nyújtjuk, pogácsaformával kiszaggatjuk( bármilyen figurás szaggatóval is lehet), felvert tojássárgájával kenjük. Bármivel díszíthetjük, dió-, mogyoró-, mandulaszem, vagy egyéb magvak. Sütés után csokimázzal is lehet, vagy cukrozott tojásfehérjével(1 tojás fehérje+ 20 dkg porcukor,pici citromlével-kemény massza legyen a hab) Vagy lisztezett lapon, vagy sütőpapírral bélelt tepsin sütjük,előmelegített sütőben. Gyorsan sül, vigyázni kell,mert ha túl sötétre sütjük, keserű íze lehet.(10-15 perc) Nagyon finom,mutatós, és sokáig frissen eláll. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |