| Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg csont nélküli karaj 15 dkg friss (vagy mirelit) medvehagymalevél 10 dkg húsos füstölt szalonna 8 db tojás 5 dkg liszt 10 dkg zsemlemorzsa étolaj a sütéshez só Elkészítés: A medvehagyma leveleket alaposan mossuk meg és vékony csíkokra vágjuk fel. A szalonnát zsírjára süssük meg, a 8 db tojásból 5 db-ot kevés sóval és a medvehagymával habarjuk el, majd forró szalonnazsíron süssük meg. A karajból 4 nyitott szeletet vágunk, s vékonyra klopfoljuk ki. Tegyük rá a medvehagymás omlettet, tekerjük fel, és fogvájóval vagy hústűvel tűzzük össze. Az így kapott hússzeleteket panírozzuk be és süssük ki étolajban. Tálaláskor ferdén vágjuk félbe, köretként rizzsel kínáljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |