| Medvehagymás-sajtos kifli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg liszt 5 dkg élesztő 2 dl tej 1 evőkanál cukor vaj 1 dl olaj só őrölt fehérbors medvehagyma A tetejére: tojás sajt Elkészítés: A tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez 1 teáskanál sót teszünk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olajat. Összedolgozzuk, és fél órát kelesztjük. A sajtot megreszeljük, a medvahagymát aprítjuk. A megkelt tésztát köralakúra kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, majd derelyevágóval cikkekre vágjuk. A közepébe teszük a darabolt medvehagymát, borsozzuk. A körcikkeket feltekerjük. A kifilket tepsibe helyezzük, tojással megkenjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen megsütjük. Hogy szép színt kapjon, a végén bekapcsolhatjuk a felső grillt is. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |