Tutireceptek.hu fejléc

Gyulai töltött karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg rövid sertéskaraj
30 dkg sertés­Iapocka
10 dkg füstölt szalonna
2-3 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál fűszerpaprika
1/2 mokkáskanál őrölt feketebors
1 fej vöröshagyma
1 mokkáskanál egész kömény
1 kávéskanál kakukkfű
10 dkg zsír, só .

Elkészítés:
A karajról lefejtem a gerinc- és a bordacsontot. A húst megmosom, leszárítom, megsózom.
A sertéslapockát és a szalonnát vékony csíkokra vágom, és közepes lyukú tárcsán ledarálom.
A fokhagymát összezúzom, és felhasználás előtt legalább 1-2 órával 1 evőkanál vízbe áztatom. A darált húst paprikával, borssal, fokhagymával és sóval fűszerezem, majd jól összekeverem.
A karajdarabot hosszú, vékony hegyes késsel, hosszában, a közepén átszúrom. A nyílást annyira kitágítom, hogy könnyen bele tudjam nyomni a fűszeres hústölteléket. Betöltés után a két végét letűzöm, és fehér cérnával - nem túl szorosan, de alaposan - az egészet átkötöm.
Kevés zsírt alátéve, tepsibe teszem. Mellérakom a félbevágott vöröshagymát, meghintem kömény­maggal és kakukkfűvel. Nem túl forró sütőben, kevés vizet aláöntve megsütöm. Időnként megforga­tom, és a pecsenye levével locsolgatom.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karaj tekercs » Töltött krumplis fánk » Bőrös sertéskaraj sütve. » Rizzsel töltött paprika
» Amerikai töltött fasirt 2 » Töltött káposzta. » Bajor töltött rostélyos » Csípős babos karaj
» Töltött krumpli héjában » Almás - fokhagymás karaj » Ormánsági töltött káposzta » Sült, töltött tojás
» Fokhagymás karaj » Almával töltött camembert » Töltött ropogós pogácsák » Tojással töltött káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.