| Gyulai töltött karaj receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg rövid sertéskaraj 30 dkg sertésIapocka 10 dkg füstölt szalonna 2-3 gerezd fokhagyma 2 kávéskanál fűszerpaprika 1/2 mokkáskanál őrölt feketebors 1 fej vöröshagyma 1 mokkáskanál egész kömény 1 kávéskanál kakukkfű 10 dkg zsír, só . Elkészítés: A karajról lefejtem a gerinc- és a bordacsontot. A húst megmosom, leszárítom, megsózom. A sertéslapockát és a szalonnát vékony csíkokra vágom, és közepes lyukú tárcsán ledarálom. A fokhagymát összezúzom, és felhasználás előtt legalább 1-2 órával 1 evőkanál vízbe áztatom. A darált húst paprikával, borssal, fokhagymával és sóval fűszerezem, majd jól összekeverem. A karajdarabot hosszú, vékony hegyes késsel, hosszában, a közepén átszúrom. A nyílást annyira kitágítom, hogy könnyen bele tudjam nyomni a fűszeres hústölteléket. Betöltés után a két végét letűzöm, és fehér cérnával - nem túl szorosan, de alaposan - az egészet átkötöm. Kevés zsírt alátéve, tepsibe teszem. Mellérakom a félbevágott vöröshagymát, meghintem köménymaggal és kakukkfűvel. Nem túl forró sütőben, kevés vizet aláöntve megsütöm. Időnként megforgatom, és a pecsenye levével locsolgatom. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |