Tutireceptek.hu fejléc

Töltött tarja recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csontnélküli tarja
6 fej vöröshagyma
4 szelet toastkebnyér (szemle is lehet)
2 evőkanál magos mustár
4 dl zöldségleves (akár kockából is)
75 dkg burgonya
30 dkg cukkíni
4 paradicsom
3 ág kakukkfű
3 ek. olívaolaj
2 ek. ételsűrítő (liszt is megteszi)
2 ek tejföl
só, bors,
1 tojás
petrezselyemzöld, fogvájó, cérna

Elkészítés:
A húst hosszanti oldalát mélyen bevágjuk. A vöröshagyma felét cikkekre, a többit és a toastkenyeret kockákra vágjuk. A hagyma- és kenyérkockákat a mustárral és a tojással elkeverjük A masszát a hús nyílásába töltjük. A zsebeket fogvájóval összetűzzük, cérnával összekötjük. A húst sóval, borssal bedörzsöljük, olajjal kikent tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Mellétesszük a hagymacikkeket, még 15 percig sütjük. A levessel felöntjük, 25 perc alatt készre sütjük. A meghámozott burgonyákat hosszában félbevágjuk, forrásban lévő sós vízben 15-20 percig főzzük. A cikkínit feldaraboljuk olajon 3 percig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, 5 percig pároljuk. Sóval borssal, kakukkfűvel ízesítjük, belekeverjük a burgonyát. A húst felszeleteljük. Az ételsűrítőt a pecsenyelében csomómentesre keverjük, majd felforraljuk. Sóval borssal ízesítjük, tejföllel gazdagítjuk. A húst a zöldségekkel körítve, kevés mártással leöntve tálaljuk. Perezselyemzölddel díszítjük.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Répás, töltött csirkecomb » Galyasági töltött tojás » Májjal töltött tojás » Töltött ostya 1.
» Kakaós töltött copf » Sokadik töltött csirkecomb » Brassói sertéstarja » Gyulai töltött karaj
» Sajttal töltött borjúrolád » Sonkás-tarjás batyu » Májjal töltött burgonya » Libamájjal töltött fürj
» Piskótával töltött piskóta » Töltött mézes » Hagymás-sajtos tarja » Andi töltött kenyere


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.