| Töltött tarja receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csontnélküli tarja 6 fej vöröshagyma 4 szelet toastkebnyér (szemle is lehet) 2 evőkanál magos mustár 4 dl zöldségleves (akár kockából is) 75 dkg burgonya 30 dkg cukkíni 4 paradicsom 3 ág kakukkfű 3 ek. olívaolaj 2 ek. ételsűrítő (liszt is megteszi) 2 ek tejföl só, bors, 1 tojás petrezselyemzöld, fogvájó, cérna Elkészítés: A húst hosszanti oldalát mélyen bevágjuk. A vöröshagyma felét cikkekre, a többit és a toastkenyeret kockákra vágjuk. A hagyma- és kenyérkockákat a mustárral és a tojással elkeverjük A masszát a hús nyílásába töltjük. A zsebeket fogvájóval összetűzzük, cérnával összekötjük. A húst sóval, borssal bedörzsöljük, olajjal kikent tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Mellétesszük a hagymacikkeket, még 15 percig sütjük. A levessel felöntjük, 25 perc alatt készre sütjük. A meghámozott burgonyákat hosszában félbevágjuk, forrásban lévő sós vízben 15-20 percig főzzük. A cikkínit feldaraboljuk olajon 3 percig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, 5 percig pároljuk. Sóval borssal, kakukkfűvel ízesítjük, belekeverjük a burgonyát. A húst felszeleteljük. Az ételsűrítőt a pecsenyelében csomómentesre keverjük, majd felforraljuk. Sóval borssal ízesítjük, tejföllel gazdagítjuk. A húst a zöldségekkel körítve, kevés mártással leöntve tálaljuk. Perezselyemzölddel díszítjük. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |