| Májas nokedli receptEgytálételek Hozzávalók: 25 dkg pulyka- vagy csirkemáj 1 tojás liszt só bors majoránna 1 kis pohár tejföl (kb. 175 gr) 20 dkg szeletelt bacon 1-2 evőkanál olaj esetleg reszelt sajt a tetejére Elkészítés: A nyers májat a hártyáktól és az erektől megtisztítjuk, és nagyjából eldaraboljuk. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük. Ha nincs gépünk, akkor nagyanyáink módszerét elővéve egy éles késsel elkaparjuk a májat. Tálba tesszük a pépet, sózzuk, borsozzuk, majorannát teszünk hozzá, és a tojással elkeverjük. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy galuskatésztát kapjunk, és forró, sós vízben kifőzzük, mint a galuskát, majd leszűrjük. A bacont csíkokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Erre szedjük a nokdelit, ráöntjük a tejfölt, és összeforgatjuk. Tálaláskor még tehetünk rá reszelt sajtot. Tanácsok: Nincs máj íze az ételnek, és ezért azoknak is szívesen ajánlom, akik nem szeretik ezt az alapanyagot. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |