| Gombás-májas rakott karaj receptHúsételek Hozzávalók: * 1 kg sertéskaraj * 6 db tojás * 3 db zsemle * 2-3 evőkanál sertésmájkrém * 10 dkg szeletelt gomba * 2 dl tej * só * bors * ételízesítő * 1-2 kávéskanál étolaj * petrezselyem ízlés szerint Elkészítés: A szeletekre vágott karajt kiverjük, meghintjük sóval, ételízesítővel, majd forró zsíron mindkét oldalát kicsit megpirítjuk. 3 tojást megfőzünk. Tejbe áztatjuk a zsemlét. A főtt tojásokat apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a tejbe áztatott és kicsavart zsemlékhez, kevés bors hozzáadásával masszát keverünk. Kevés olajon megdinszteljük a petrezselymet, a 2-3 evőkanál sertésmájkrémet, a gombát, végül 3 nyers tojást ráöntünk, jól összekeverjük. Sózhatjuk, borsozhatjuk ízlés szerint. A húsok felét egy tepsi aljára fektetjük, majd a massza felét rákenjük, ezután a húsok másik felét ráhelyezzük, végül a maradék masszával befedjük, és a hús sütésénél keletkezett levet ráöntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Salátával vagy bármilyen körettel tálalható. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |